Ads Top

Μάθε και εσύ γιατι είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου!


Σίγουρα όταν πας να αγοράσεις πινέλα θα ακούσεις και την ερώτηση, θέλετε και καθαριστικό πινέλων; Αρκετοί, κυρίως στην αρχή, απορρίπτουν μια τέτοια εισήγηση γιατί δεν θεωρούν καθόλου σημαντικό, τη σωστή και συχνή καθαριότητα των πινέλων.

Η καθαριότητα των πινέλων σου όμως είναι απαραίτητη για την δική σου υγιεινή αλλά και των πινέλων σου. Με το να καθαρίζεις τα πινέλα σου πιο συχνά, επεκτείνεις την ζωή τους και αποφεύγεις διάφορες ασθένειες.



Δες παρακάτω γιατί πρέπει να καθαρίζεις τα πινέλα σου




Καταστρέφεις τα πινέλα σου

Τα πινέλα του μακιγιάζ είναι μια μακρόχρονη επένδυση, πρέπει όμως να τα φροντίζεις κατάλληλα. Όταν δεν καθαρίζεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου συστηματικά, υπολείμματα προϊόντων μαζεύονται στο εσωτερικό. Με τον καιρό αυτό καταστρέφει τις τρίχες του πινέλου σου και μαδά. Επίσης παύει να είναι απαλό, όπως στην αρχή και όποτε απλώνεις μακιγιάζ δυσκολεύεσαι!



Προκαλείς ακμή

Όταν απλώνεις ξανά και ξανά το makeup σου με ένα λερωμένο πινέλο, τα μικρόβια που μαζεύονται στο εσωτερικό του πινέλου μεταφέρονται στο δέρμα σου. Με αποτέλεσμα να προκαλείς διάφορα προβλήματα και ερεθισμούς στην επιδερμίδα σου, το πιο συνηθισμένο είναι η ακμή.



Αλλοιώνεις την ποιότητα του makeup σου

Όταν το πινέλο σου είναι λερωμένο με υπολείμματα makeup, πέρα από τα πολλά προβλήματα που σου ανέφερα πιο πάνω, αλλοιώνεις την ποιότητα του μακιγιάζ σου. Το μακιγιάζ σου δεν απλώνετε τόσο ομοιόμορφα και το αποτέλεσμα δεν φαίνεται τόσο κολακευτικό. Επίσης το χρώμα του αλλοιώνεται, δεν είναι το ίδιο όπως ήταν στην αρχή.



Αποφεύγεις μολύνσεις

Ένα μεγάλο πρόβλημα όταν έχεις λερωμένα πινέλα, είναι ότι κινδυνεύεις να κολλήσεις διάφορα μικρόβια και κατα συνέπεια να κολλήσεις κάποια μόλυνση. Πιο πάνω στην φωτογραφία, το μοντέλο Anthea Page έπαθε σοβαρή μόλυνση στο μάτι, εξαιτίας των βρόμικων πινέλων που χρησιμοποίησε ο makeup artist που την έβαψε!


Αυτά απο εμένα σήμερα
αν θες να δείς περισσότερα tips κοίταξε εδώ!

Φιλιά πολλά
Angelique Xaritena

Powered by Blogger.