Ads Top

5 Λύσεις που σου προτείνω για να αντιμετωπίσεις την λιπαρότητα στα μαλλιά σου!

Τι τύπου μαλλιά έχεις; αν η απάντηση σου είναι λιπαρά, τότε αυτό το post μου, είναι για εσένα! Η λιπαρότητα στα μαλλιά είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλες. Είναι αρκετά αγχωτικό καθημερινά να ανησυχείς, αν τα μαλλιά σου είναι λιπαρά και μοιάζουν λες και έχεις να τα πλύνεις από τα Χριστούγεννα!



Μην αγχώνεσαι όμως σου έχω την λύση! Και δεν είναι μονάχα μια, στο σημερινό μου post, σου έχω ετοιμάσει πολλές εναλλακτικές λύσεις για να ακολουθήσεις και να απαλλαχθείς από αυτή την ανησυχία για τα λιπαρά σου μαλλιά!




Δες όλες τις λύσεις που σου προτείνω πιο κάτω 



Δοκίμασε το ξηρο σαμπουάν 

Ένα επαναστατικό προϊόν που σίγουρα θα γίνει ο καλύτερος σου φίλος. Το ξηρό σαμπουάν καθαρίζει τα μαλλιά χωρίς να χρειάζεται η χρήση νερού. Απορροφά το λάδι από το κρανίο και τα μαλλιά σου, αφήνοντας τα να φαίνονται καθαρά και να έχουν το αποτέλεσμα που επιθυμεις, να φαίνονται λουσμένα.



Χρησιμοποίησε μια μεταξένια μαξιλαροθήκη

Αρκετοί ιδικοί συνιστούν να χρησιμοποιείς μια μεταξένια μαξιλαροθήκη, η οποία είναι πιο απαλή προς τα μαλλιά σου. Το μετάξι έχει την ιδιότητα, όταν κοιμάσαι να μειώνει την τριβή που έχουν τα μαλλιά σου με την μαξιλαροθήκη Η τριβή αυτή είναι πιο έντονη με μια απλή μαξιλαροθήκη, και προκαλεί μεγάλη ζημία στα μαλλιά σου, όπως η ψαλίδα.




Ενυδάτωσε μονάχα τις άκρες των μαλλιών σου

Σίγουρα κάποιος σου είπε, πιθανότατα η κομμώτρια σου, να μην βάζεις μαλακτικό σε ολόκληρο το κεφάλι σου, μονάχα στις άκρες των μαλλιών σου. Ο λόγος είναι γιατί οι ρίζες των μαλλιών σου είναι ήδη ενυδατωμενες, λόγο της λιπαρότητα που παράγει από μόνη της η κεφαλή σου.

Έτσι δεν χρειάζεται να βάλεις έξτρα λάδια, με την ιδέα ότι ενυδατώνεις την κεφαλή σου, γιατί θα έχεις διαφορετικά αποτελέσματα και το κεφάλι σου θα είναι πολύ λιπαρό. Σου συνιστώ να ενυδατώνεις μονάχα τις άκρες σου, για τον λόγο ότι αυτές είναι πιο ξηρές και αφυδατωμένες και χρειάζονται ενυδάτωση για να θρέψουν. 



Απέφευγε την ζέστη 

Ένα μεγάλο λάθος που κάνεις συνεχώς είναι ότι χρησιμοποιείς εργαλεία ζέστης, όπως το πιστολάκι για τα μαλλιά σου. Η ζέστη αυτή προκαλεί περισσότερη λιπαρότητα στα μαλλιά σου για αυτό σου συνιστώ να την αποφεύγεις.

Δοκίμασε να αφήσεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά. Αν τα μαλλιά σου φριζάρουν εύκολα, τότε το βράδυ αφότου τα πλύνεις βάλε τα σε δυο πλεξούδες και πέσε για ύπνο, το επόμενο πρωί όταν ξυπνήσεις τα μαλλιά σου θα είναι ομοιόμορφες μπούκλες χωρίς να φριζαρουν.



Άλλαζε μαξιλαροθήκη πιο συχνά

Αρκετοί το θεωρούν δεδομένο χωρίς να κατανοούν την σημασία που έχει μια σωστή και καθαρή μαξιλαροθήκη Σε περίοδο καλοκαιριού σου συνιστώ να αλλάζεις την μαξιλαροθήκη σου μια φόρα την εβδομάδα. Έτσι ώστε να είναι καθαρή και να μην μεταφέρονται ακαθαρσίες στα μαλλιά σου, όταν πας για ύπνο και σαν αποτέλεσμα να είναι πιο λιπαρά την επόμενη μέρα!



Δοκίμασε αλλιώτικα χτενίσματα 

Το πιο εύκολο χτένισμα που μπορείς να κάνεις είναι σίγουρα το να αφήσεις τα μαλλιά σου κάτω ή σε αλογοουρά. Υπάρχουν όμως πολλές άλλες επιλογές χτενισμάτων που δεν σκέφτηκες, όπως οι πλεξούδες!

Σου παίρνει πολύ λίγη ώρα για να τις δημιουργήσεις και είναι πολύ της μόδας τώρα. Όταν έχεις τα μαλλιά σου σε πλεξούδα θα προσέξεις ότι δεν χρειάζεται να τα πλένεις καθημερινά και την ίδια στιγμή θα φαίνονται πολύ εντυπωσιακά. Σου έχω διάφορες ιδέες με πλεξούδες και πως να τις δημιουργήσεις εδώ


Αυτά απο εμένα σήμερα,
αν θες να δείς και άλλα tips μαλλιών κοίταξε εδώ

Φιλιά πολλά 
Angelique Xaritena

Powered by Blogger.