Ads Top

Μάθε και εσύ τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις, και έχεις λιπαρά μαλλιά!


Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα τις κάθε γυναίκας είναι η λιπαρότητα στα μαλλιά. Δυστυχώς, είναι ένα πρόβλημα που ότι λύση και να δοκιμάσεις ξέρεις ότι είναι προσωρινή και η λιπαρότητα, επιστρέφει και πάλι πίσω!

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που εσύ η ίδια, είσαι ο κύριος λόγος που η λιπαρότητα στα μαλλιά σου δεν φεύγει με τίποτα. Στο σημερινό μου post, σου αναφέρω πιθανά λάθη που μπορεί να κάνεις και προκαλείς έντονη λιπαρότητα στα μαλλιά σου. Δοκίμασε να βελτιώσεις ένα από αυτά και σου υπόσχομαι η λιπαρότητα δεν θα είναι τόσο έντονη ούτε και τόσο επίμονη!

Δες όλα τα πιθανά λάθη πιο κάτω



Ακουμπάς συνεχώς τα μαλλιά σου



Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη, που κάνεις και ως αποτέλεσμα έχεις πολύ λιπαρά μαλλιά, είναι ότι τα ακουμπάς συνεχώς, πολλές φορές χωρίς να το καταλάβεις. Τα χέρια σου δυστυχώς μεταφέρουν στα μαλλιά σου πολλές ακαθαρσίες και ιδρώτα, για αυτό προσπάθησε να ακουμπάς λιγότερο τα μαλλιά σου και θα δεις ότι η λιπαρότητα δεν θα είναι τόσο έντονη.



Αφήνεις υπολείμματα προϊόντων 

Ένα ακόμη λάθος που κάνεις και προκαλείς λιπαρότητα στα μαλλιά σου είναι ότι συνεχώς χρησιμοποιείς διάφορα προϊόντα μαλλιών. Τα προϊόντα αυτά μπορεί να είναι η λάκα, ο αφρός ακόμη και το ξηρό σαμπουάν, τα οποία κάποιες φορές ακόμη και αν πλένεις τα μαλλιά σου δεν έχουν φύγει. Αν δεν το προσέξεις και αφήσεις υπολείμματα των προϊόντων αυτών στα μαλλιά σου θα μπλοκάρεις τους πόρους τις κεφαλής σου και σαν αποτέλεσμα θα έχεις πολύ λιπαρά μαλλιά. Η συμβουλή μου για να το αντιμετωπίσεις αυτό είναι να χρησιμοποιείς ένα σαμπουάν βαθιού καθαρισμού. 



Ξεπλένεις τα μαλλιά σου με πολύ ζεστό νερό

Ένα συχνό λάθος που κάνεις, κυρίως την εποχή του χειμώνα είναι ότι πλένεις τα μαλλιά σου με πολύ ζεστό νερό. Το πολύ ζεστό νερό κάνει κακό στο κρανίο σου, η περιοχή αυτή ερεθίζεται και έτσι είναι πιο ευάλωτη και ένα από τα πολλά προβλήματα που προκαλείς είναι πιτυρίδα και λιπαρότητα στα μαλλιά. Προσπάθησε να βρεις μια ιδανική θερμοκρασία, που να μην είναι πολύ ζεστή αλλά ούτε και πολύ κρύα. 



Τα πλένεις καθημερινά

Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνεις είναι ότι πλένεις καθημερινά τα μαλλιά σου. Ένας λόγος είναι ότι προσπαθεις να ξεφορτωθείς την λιπαρότητα αλλά αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκαλείς περισσότερη. Φαύλος κύκλος! Μερικές λύσεις που θα σου συνιστούσα είναι να δοκιμάσεις το ξηρό σαμπουάν (dry shampoo) ή ακόμη και να κάνεις πλεξούδες στα μαλλιά σου,παίρνει πολύ λίγη ώρα να δημιουργηθούν, είναι πολύ της μόδας τώρα και κρατά τα μαλλιά σου πολύ περισσότερο καιρό και δεν χρειάζεται να τα πλένεις συνεχώς.



Δεν ξεπλένεις καλά τα μαλλιά σου

Πολλές φορές ο κύριος λόγος που έχεις τόση λιπαρότητα στην περιοχή της κεφαλής είναι γιατί δεν ξεπλένεις καλά τα μαλλιά σου, και αφήνεις υπολείμματα από το μαλακτικό ή σαμπουάν. Αφήνοντας υπολείμματα σαμπουάν στα μαλλιά σου έχει ως αποτέλεσμα να κλείνεις τους πόρους τις κεφαλής και να μην αναπνέει, έτσι παράγετε πολύ περισσότερη λιπαρότητα. 



Αυτά απο εμένα σήμερα,
εσύ ποιο λάθος κάνεις συνεχώς απο αυτά;

Φιλιά πολλά
Angelique Xaritena

Powered by Blogger.