Ads Top

3 + 1 συνήθειες που πρέπει να εντάξεις στην καθημερινότητα σου για να φαίνεσαι και να νιώθεις καλύτερα!

Κάθε καινούργιο χρόνο, όλοι μας κάνουμε μια λίστα με πράγματα που θέλουμε να πετύχουμε με την καινούργια χρονιά. Πολλές φορές αυτοί είναι καινούργιοι στόχοι ή πράγματα που θέλουμε να αγοράσουμε.



Φέτος, σου προτείνω κάτι αλλιώτικο, 4 συνήθειες που μπορείς να εντάξεις στην καθημερινότητα σου. Αν τις ακολουθήσεις θα δεις ότι η υγεία σου αλλά και η εξωτερική σου εμφάνιση, θα επηρεαστούν σε ένα πολύ θετικό βαθμό. Οι συνήθειες αυτές είναι πολύ απλές αλλά τις αγνοούμε και δεν συλλογιζόμαστε τα αρνητικά τους αποτελέσματα, που έχουν αντίκτυπο στον εαυτό μας. Δοκίμασε και εσύ να τις ακολουθήσεις και θα με θυμηθείς! 

Δες πιο κάτω τι σου προτείνω



Να πίνεις περισσότερο νερό!



Το νερό είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την λειτουργία του οργανισμού. Μια καινούργια συνήθεια που σκοπεύω να εντάξω και εγώ στην ζωή μου, με την καινούργια χρονιά, είναι να αυξήσω την κατανάλωση του νερού που πίνω καθημερινά. Οι λόγοι αλλά και τα ωφελήματα που σου προσφέρει η συχνή και καθημερινή κατανάλωση του νερού είναι πολλά.


Αρχικά βοηθάει στην καλή και ομαλή λειτουργία του μεταβολισμού σου. Και όλες γνωρίζουμε ότι με ένα σωστό μεταβολισμό έχουμε καλύτερη υγεία και χάνουμε πιο εύκολα το περιττό βάρος. Επίσης αν και εσύ αντιμετωπίζεις συνεχούς πονοκεφάλους, θα δεις ότι θα μειωθούν. Εσύ θα νιώθεις πολύ καλύτερα από μέσα αλλά και από έξω, μιας και πολλοί δηλώνουν ότι το νερό βοήθα για μια πιο υγιές και λαμπερή επιδερμίδα. 



Να ξεβάφεσαι πριν πας για ύπνο!

Το ντεμακιγιάζ είναι ένα σημαντικό βήμα πριν τον ύπνο. Πολλές φορές σκέφτεσαι, δεν πειράζει ένα βράδυ τι κακό μπορει να προκαλέσει; και όμως. Το βράδυ όσο εσύ κοιμάσαι το σώμα σου αναπαράγει τα κύτταρα του οργανισμού σου. Με το να πέσεις για ύπνο χωρίς να βγάλεις το μακιγιάζ σου πρώτα, εμποδίζεις την διαδικασία αυτή.

Το πρόσωπο σου όλη μέρα έχει μαζέψει διάφορες ακαθαρσίες, οι οποίες σε συνδυασμό με το μακιγιάζ σου μπλοκάρουν τους πόρους σου και δεν επιτρέπουν στην επιδερμίδα σου να αναπνεύσει. Σαν αποτέλεσμα, μπορεί να προκληθεί ακμή, ξηρότητα, έντονη κοκκινίλα, μεγαλύτερους πόρους στο πρόσωπο αλλά και ρυτίδες. 



Να καθαρίζεις το πρόσωπο σου καθημερινά!

Ένα συνηθισμένο λάθος, που πιθανό να κάνεις, είναι να πιστεύεις ότι δεν χρειάζεται να πλένεις το πρόσωπο σου, μιας και δεν έχεις φορέσει σήμερα μακιγιάζ. Το μακιγιάζ δεν είναι ο μόνος παράγοντας που μπλοκάρει τους πόρους σου και δεν επιτρέπει την επιδερμίδα σου να αναπνεύσει. Το εξωτερικό περιβάλλον που ζούμε και όλα αυτά τα καυσαέρια, επιδρούν αρνητικά προς την επιδερμίδα μας. 

Όταν καθαρίζεις καθημερινά το πρόσωπο σου, θα προσέξεις ότι πολλά από τα προβλήματα που έχει η επιδερμίδα σου, όπως σπυράκια και εντόνους πόρους, θα αρχίσουν να εξαφανίζονται. Επίσης όταν απλώνεις διάφορες κρέμες περιποίησης στο πρόσωπο σου, θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικές, όταν το πρόσωπο σου είναι καθαρό. Και τέλος, με το καθημερινό πλύσιμο του προσώπου σου, η επιδερμίδα σου φαίνεται πολύ πιο υγιείς και λαμπερή ενώ παράλληλα μπορεί να πάρει την απαραίτητη ενυδάτωση που χρειάζεται, μιας και δεν θα έχεις μπλοκαρισμένους πόρους.



Να μην πλένεις τα μαλλιά σου καθημερινά!

Έχω αναφερθεί σε πιο παλιά μου posts, με τις αρνητικές συνέπειες που έχει η καθημερινή πλύση των μαλλιών σου. Το κεφάλι σου παράγει φυσικά λάδια τα οποία συμβάλουν στην υγεία των μαλλιών σου.

Όταν πλένεις συνεχώς τα μαλλιά σου, δεν τους δίνεις την δυνατότητα και τον χρόνο που χρειάζονται για να συμπληρώσουν αυτά τα φυσικά λάδια. Σαν αποτέλεσμα τα μαλλιά σου δείχνουν πιο θαμπά, πιο ξηρά και στο τέλος έχεις έντονη ψαλίδα

Και δεν είναι μονάχα αυτό, η καθημερινή πλύση των μαλλιών σου υποχρεώνει το κρανίο σου να παράξει τα λάδια αυτά σε πολύ γρήγορους ρυθμούς και σαν αρνητικό αποτέλεσμα έχεις έντονη λιπαρότητα στις ρίζες σου. Και τέλος, αν βάφεις το μαλλιά σου, η καθημερινή τους πλύση αλλοιώνει το χρώμα και δεν διατηρείτε αρκετό καιρό.


Πολύ θα ήθελα να μάθω, 
ποια συνήθεια θα υιοθετήσεις εσύ;
Φιλιά πολλά
Angelique Xaritena

Powered by Blogger.