Ads Top

3 + 1 Λάθη που κάνεις με το μακιγιάζ των ματιών σου και πως να τα αποφύγεις!




Στο μακιγιάζ ο κάθε ένας έχει την δική του τεχνική και την δική του μέθοδο. Αρκετές φορές ακούς την ατάκα, στο μακιγιάζ δεν υπάρχουν κανόνες και ο κάθε ένας μας δημιουργεί το μακιγιάζ του, με τον τρόπο που αυτός κρίνει πιο κατάλληλο.


Υπάρχουν όμως κάποια μυστικά που πολλοί χρησιμοποιούν, προκειμένου να δημιουργήσουν εκθαμβωτικά και ομοιόμορφα αποτελέσματα. Στο σημερινό μου post, έχω δημιουργήσει μια λίστα με κάποια συνηθισμένα λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ των ματιών σου, και δεν έχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα όπως αυτά που βλέπεις στο Youtube και το Instagram. 

Δες τα παρακάτω:


Βάση στο μάτι


Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνεις συνήθως όσο αφορά το μακιγιάζ των ματιών είναι το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιείς βάση ή αλλιώς γνωστό στο Youtube το primer. Το primer ως γνωστό σταθεροποιεί την σκιά και την κάνει να διατηρηθεί πολύ περισσότερο.

Πολλές φορές τα μάτια μας φαίνονται πολύ λιπαρά και όντως είναι. Όταν προσπαθήσεις να blend-άρης οποιαδήποτε σκιά στο κινητό σου βλέφαρο και η επιφάνεια δεν είναι καθαρή, τότε δεν μπορείς να το κάνεις, θα σε δυσκολευτείς πολύ. Τα ένζυμα που υπάρχουν στο μάτι σου, (αυτή η λιπαρότητα) θα ανακατευτούν με τις σκιές και θα φαίνεται ότι έχεις μια στάμπα. 



Δεν κάνεις set το primer των ματιών σου 



Το να βάλεις βάση ματιών είναι το πρώτο βήμα, το δεύτερο πρέπει να είναι η σταθεροποίηση του. Έτσι ώστε να κλειδώσεις το primer και να εξαφανίσεις τυχόν γραμμές στο βλέφαρο σου. Μετά το σεταρισμα θα προσέξεις ότι έχεις μια πιο λεία επιφάνεια και οι σκιές σου όχι μονάχα θα διατηρηθούν πολύ περισσότερο αλλά θα φαίνονται ακόμη πιο έντονες

Για να κάνεις set το primer σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις μια σκιά, η οποία είναι μια κοντινή απόχρωση της επιδερμίδας σου ή ακόμη και με μια διαφανής πούδρα σε μορφή σκόνης .




Ξεκινάς με σκούρες σκιές στην μπανάνα


Ένα tip που συνιστώ πάντα είναι να ξεκινάς από τους πιο ανοιχτούς χρωματισμούς σκιών και μετά να προσθέσεις τις πιο σκούρες αποχρώσεις. Όταν δεν ακολουθείς αυτή την σειρά και ξεκινάς με ένα πολύ σκούρο χρωματισμό στην μπανάνα, θα προσέξεις ότι το blend είναι πολύ δύσκολο, η σκιά δεν ανοίγει προς τα πάνω ομοιόμορφα και έτσι το μακιγιάζ σου φαίνεται πολύ πιο άγριο

Σου συνιστώ να ξεκινήσεις με μια πιο ανοιχτή απόχρωση και στην συνέχεια να απλώσεις τα πιο σκούρα χρώματα σταδιακά πάνω στο μάτι σου, προκειμένου να υπάρξει μια ομοιομορφία και τα χρώματα να δέσουν μεταξύ τους πιο ωραία.



Επιλέγεις τα λάθος εργαλεία



Κατά την γνώμη μου για να πετύχεις ένα σωστό μακιγιάζ ματιών τα πινέλα που θα χρησιμοποιήσεις, παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Όσο και να προσπαθείς, ένα πινέλο δεν είναι αρκετό για να δημιουργήσεις ωραία αποτελέσματα. Εννοείται δεν συμφωνώ στο να ξοδέψεις πολλά χρήματα σε αχρείαστα πινέλα αλλά μονάχα στα απαραίτητα


Πολλές φορές, κάνεις το λάθος και επιλέγεις πινέλα τα οποία είναι για τον κατάλληλο σκοπό, αλλά μεγάλα σε μέγεθος για το μάτι σου. Τα πινέλα αυτά, κρατούν πολύ περισσότερη ποσότητα προϊόντος και έτσι η σκιά απλώνετε παντού ανεξέλεγκτα, και πολλές φορές πέφτει αρκετή κάτω από το μάτι σου, χαλώντας το μακιγιάζ του ματιού σου.


Αυτά από εμένα σήμερα,
άφησε μου το comment σου, αν θες και part 2!


Φιλιά πολλά!
Angelique Xaritena

Powered by Blogger.