Ads Top

5+1 Τρόποι για να μην πονάνε τα πόδια σου όταν φοράς ψηλοτάκουνα!


Από μικρά παιδάκια, οι περισσότερες μας ανυπομονούμε να φτάσει η μέρα όπου θα μπούμε στο κατάστημα για να αγοράσουμε τα δικά μας ψηλοτάκουνα. Και να σταματήσουμε να φοράμε αυτά της μαμάς, κρυφά!

Όταν έφτασε αυτή η μέρα, συνειδητοποιήσαμε πως τα ψηλοτάκουνα μπορεί να είναι όμορφα αλλά τα περισσότερα δεν είναι καθόλου άνετα! Και κάπως έτσι το όνειρο αυτό, έγινε εφιάλτης. Μην αγχώνεσαι όμως γιατί στο σημερινό μου post σου έχω κάτι έξυπνους τρόπους για να σε βοηθήσουν προκειμένου να μην πονάνε τα πόδια σου φορώντας ψηλοτάκουνα.


Κάνε scroll για να μάθεις περισσότερα




Αγόρασε το σωστό μέγεθος!


Ένα μεγάλο λάθος που συμβαίνει συχνά όταν επιλέγουμε τακούνια είναι οτι δοκιμάζουμε και μετέπειτα αγοράζουμε λάθος μέγεθος! Οταν επιλέξεις ένα size το οποίο δεν είναι κατάλληλο για εσένα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σε ταλαιπωρήσει πολύ. 



Πατάκια σιλικόνης!

Αν μετά από κάποιες ώρες τα πόδια σου πονάνε φορώντας ψηλοτάκουνα, τότε σου προτείνω να δοκιμάσεις τα πατάκια σιλικόνης. Μπορείς να τα βρείς παντού και σε διάφορα μεγέθη. Στην φωτογραφία βλέπεις τα πατάκια που μπορείς να βάλεις στο πίσω μέρος του τακουνιού, για να μην έχεις πληγές μετά.



Απέφυγε τα πολύ λεπτά τακούνια!

Τα πολύ λεπτά τακούνια, όπως τα στιλέτα, είναι απίθανα... μέχρι να τα φορέσεις για πάνω απο λίγες ώρες και τα πόδια σου θα σε πεθαίνουν. Για αυτό αν θες να φορέσεις ψηλοτάκουνα και να μην πονάνε τα πόδια σου, τότε δοκίμασε κάτι με πιο χοντρό τακούνι, που είναι και πιο σταθερό!



Δοκίμασε πλατφόρμα! 

Σίγουρα είναι κάτι που έχεις ξανακούσει, όταν ψάχνεις ψηλοτάκουνα επέλεξε πλατφόρμα, για να μην πονάνε τα πόδια σου. Είναι η καλύτερη σου επιλογή γιατί θα έχεις την στήριξη που χρειάζεται το ποδι σου, και δεν θα νιώθεις ότι είσαι έτοιμη να πέσεις κάτω ούτε ότι περπατάς σε αναμμένα κάρβουνα. 



Απέφυγε τα πολύ ανοιχτά τακούνια!

Αν ψάχνεις παπούτσια τα οποία θα είναι άνετα και δεν θα σκοτώσουν τα πόδια σου φορώντας τα, τότε απέφυγε τα πολύ ανοιχτά. Αν και είναι πολύ της μόδας τελευταία τα ανοιχτά σανδάλια, δυστυχώς λόγο του ότι είναι τόσο ανοιχτά δεν στηρίζουν το πόδι σου αρκετά και είναι πολύ άβολα. 



Συνήθισε το ύψος των τακουνιών σου! 

Πολλές φορές τα καινούργια τακούνια τα αφήνεις μέσα στο κουτί τους προκειμένου να μείνουν τέλεια, μέχρι την στιγμή που θα τα φορέσεις. Ένα σημαντικό hack, που θα σου προτείνω είναι βγάλε αυτά τα παπούτσια από το κουτί και να τα φορέσεις τα προκειμένου τα πόδια σου να συνηθίσουν το ύψος.


Θες να μάθεις και άλλα tips για ψηλοτάκουνα;


Αν σου άρεσε αυτό το post,
μην ξεχάσεις να το κάνεις share με τις φίλες σου!

Φιλιά πολλά
Angelique Xaritena

Powered by Blogger.