Ads Top

3+1 Λάθη που κάνεις όταν βάζεις κραγιόν και πὠς να τα αποφύγεις!


Πολλές φορές κοιτάς μέσα στο Instagram γυναίκες, που πέραν του τέλειου μακιγιάζ έχουν πάρα πολύ ωραία χείλη! Στο τέλος, βρίσκεις μια φωτογραφία που η κοπέλα φοράει το ίδιο matte κραγιόν, που αγόρασες κι εσύ λίγες μέρες πριν, αλλά πάνω σου φαίνεται πολύ διαφορετικό απ’ ότι στην κοπέλα στη φωτογραφία. Το δικό σου δεν απλώνεται καθόλου ωραία και δεν έχει τόσο τέλειο αποτέλεσμα όσο εκείνης.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι, γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό. Πιο κάτω σου εξηγώ 4 λάθη που μπορεί να κάνεις γι’ αυτό και δεν έχεις το ίδιο αποτέλεσμα με τις φωτογραφίες που βλέπεις. 

Δες τα παρακάτω:


Δεν κάνεις exfoliate!


Τα χείλη σου πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όπως και το υπόλοιπο πρόσωπο σου και χρειάζονται και αυτά την κατάλληλη φροντίδα. Αν δεν τους δώσεις την απαραίτητη φροντίδα θα ξεράνουν και σαν αποτέλεσμα θα σκάσουν. Με την απολέπιση (exfoliation) τα χείλη σου είναι πιο απαλά και λεία. Και όταν θέλεις να βάλεις το matte κραγιόν σου δεν πρέπει να ανησυχείς για ξηρά και σκασμένα χείλη πια.


Δεν τους παρέχεις αρκετή ενυδάτωση


Μετα από κάθε απολέπιση, απαραίτητη είναι και η ενυδάτωση. Πολλές φορές, ιδικά στις πιο κρύες εποχές τα χείλη μας σκάνε. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν κοπέλες, οι οποίες έχουν πιο ξηρή επιδερμίδα. Για αυτό μετα από κάθε απολέπιση ή κάθε φορά πριν απλώσεις το matte κραγιόν σου, ενυδάτωσε τα χείλη σου με ένα lip balm και άφησε το λίγα λεπτά για να απορροφήσει. Θα προσέξεις στο τέλος, ότι τα χείλη σου είναι πιο λεία και μαλακά.


Λάθος χρωματισμός για το μέγεθος των χειλιών σου


Είναι αρκετά γνωστός ο κανόνας ότι οι πιο σκούροι χρωματισμοί κραγιόν κάνουν τα χείλη σου να φαίνονται πιο μικρά. Και οι πιο φυσικοί χρωματισμοί, κάνουν τα χείλη σου να φαίνονται μεγαλύτερα. Ακολούθα και εσύ αυτόν τον κανόνα και φρόντισε να επιλέξεις, έναν πιο σωστό χρωματισμό, με βάση τις ανάγκες των χειλιών σου, για να αναδείξεις τα χείλη σου καλύτερα.



Δεν χρησιμοποιείς μολύβι χειλιών


Το μολύβι χειλιών είναι ένα προϊόν χειλιών που υπάρχει από τότε που δημιουργήθηκαν τα κραγιόν, το οποίο είναι αρκετά υποτιμημένο παρά το γεγονός ότι είναι απαραίτητο
Το μολύβι χειλιών σε βοηθάει να αναδείξεις καλύτερα τα χείλη σου και να τους δώσεις το σχήμα που εσύ επιθυμείς· χωρίς να βγεις έξω από την γραμμή των χειλιών σου όταν βάζεις κραγιόν. Παράλληλα, σε βοηθάει στο να διατηρήσεις το κραγιόν σου περισσότερη ώρα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γεμίσεις τα χείλη σου με το μολύβι και μετα να βάλεις από πάνω το κραγιόν σου.


Αυτά από εμένα σήμερα,
ελπίζω να σου άρεσαν οι συμβουλές μου!

Φιλιά πολλά!
Angelique Xaritena

Powered by Blogger.