Ads Top

5 Λάθη που κάνεις όταν βάζεις το κραγιόν σου και πώς να τα αποφύγεις! (Part 2)


Το κραγιόν είναι ένα απαραίτητο κομμάτι στο μακιγιάζ, το οποίο μπορεί να ανεβάσει οποιοδήποτε look ή ακόμη και να το καταστρέψει αν δεν το χρησιμοποιήσεις σωστά.

Πριν από λίγο καιρό είχα ανεβάσει ένα post με κάποια συνηθισμένα λάθη που κάνεις όταν απλώνεις το κραγιόν σου, όσο πιο πολύ σκεφτόμουν τόσο πιο μεγάλη γινόταν και η λίστα με πιθανά λάθη.  Έτσι αποφάσισα να κάνω και δεύτερο μέρος, με κάποια συνηθισμένα λάθη που πιθανό κάνεις και πως να τα αποφύγεις. Για το πρώτο μέρος κανε κλικ εδώ

Δες τα παρακάτω:



Δεν χρησιμοποιείς concealer


Ένα αρκετά συνηθισμένο λάθος που κάνεις με το κραγιόν σου είναι ότι στο τέλος δεν καθαρίζεις τις άκριες των χειλιών σου με concealer. Όταν βάζεις κραγιόν κάποιες φορές βλέπεις ότι μια μεριά είναι λίγο πιο πάνω από την άλλη, κάπου σου έχει ξεφύγει και δεν είναι ισορροπημένο το αποτέλεσμα. Με το concealer μπορείς να το διορθώσεις, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα concealer στον τόνο της επιδερμίδας σου και όχι πολύ άσπρο και ένα φλατ πινέλο. Όταν ακολουθήσεις αυτό το βήμα θα μπορέσεις να τελειοποιήσεις το σχήμα των χειλιών σου. 


Δεν χρησιμοποιείς τον κατάλληλο τόνο κραγιόν

Σίγουρα θα έχεις προσέξει όταν αγοράζεις foundation, για να βρεις ένα κατάλληλο τόνο πρέπει να δώσεις σημασία στους υπότονους τους οποίους έχεις. Έτσι και με το κραγιόν, προκειμένου να βρεις τον κατάλληλο χρωματισμό πρέπει να προσέξεις πάλι τους υποτονους. Αν έχεις κίτρινους υπότονους θα σου συνιστούσα να επιλέξεις κραγιόν τα οποία είναι πιο θερμά. Αν έχεις ροζ υπότονους θα σου συνιστούσα να επιλέξεις κραγιόν τα οποία έχουν τόνους του μπλε ή του μοβ. Πολύ σύντονα θα ανεβάσω post για το πως να επιλέξεις το σωστό κόκκινο κραγιόν.


Ξεκινάς από λάθος σημείο

fashionlady.in
Η αλήθεια είναι ότι η τεχνική για να απλώσεις το κραγιόν ή το μολυβί των χειλιών είναι κάτι που δεν πολυσκέφτεσαι. Και όμως, ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις στην αρχή, όταν σχηματίζεις τα χείλη σου, είναι ότι ξεκινάς από λάθος σημείο. Ακούγεται παράξενο και όμως, υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος. Ο καλύτερος τρόπος είναι να ξεκινήσεις από την μέση των χειλιών σου, έτσι μπορείς να απλώσεις το κραγιόν ή το μολύβι ομοιόμορφα, χωρίς να βγαίνεις έξω από την γραμμή των χειλιών σου.

Δεν χρησιμοποιείς βάση χειλιών

Όπως υπάρχει βάση για το πρόσωπο, υπάρχει βάση και για τα χείλη. Η βάση βοηθάει το κραγιόν σου να έχει μεγαλύετερη διάρκεια, και το αποτρέπει να κάνει smudge παντού στο πρόσωπό σου. Επίσης βοηθάει να απλωθεί καλύτερα το matte κραγιόν σου και να μην δημιουργηθούν γραμμές. Άπλωσε λίγη ποσότητα στα χείλη και κάνε την blend με πινέλο ή με τα χέρια, περίμενε λίγο να στεγνώσει και μετά άπλωσε το κραγιόν σου.

Υπερβολική χρήση του μολυβιού των χειλιών


Ένα λάθος που μπορεί να κάνεις είναι η υπερβολική χρήση ενός μολυβιού χειλιών. Η τάση που επικρατεί είναι τα πιο μεγάλα και ζουμερά χείλη, και αν δεν έχεις γεννηθεί έτσι τότε θα αποταθείς στο μακιγιάζ για να σε βοηθήσει. Και έτσι, πολλές φορές μπαίνεις στον πειρασμό να μεγαλώσεις τα χείλη σου. Ένας πειρασμός που μπορεί να καταλήξει μοιραίος και να κάνει τα χείλη σου να φαίνονται πολύ αφύσικα και παραμορφωμένα. 


Αυτά από εμένα σήμερα,
ελπίζω να σου άρεσαν οι συμβουλές μου!

Φιλιά πολλά!
Angelique Xaritena

Powered by Blogger.